2009. július 22., szerda

Transformers 2 - A bukottak bosszúja

Te jó ég!!! KÉT ÉS FÉL ÓRA!!! Ezt komolyan gondolták? De most tényleg!!! Nagyon gáz!!!

Ezt írásban nem is tudom megfelelően érzékeltetni, de talán a fenti sorokkal többé kevésbé sikerült...

Nos, hát a közhiedelemmel ellentétben élvezem a darálós jeleneteket, ami azt illeti nem is kicsit... Szóval az nem is zavar, ha egy film nem a filozófiai ás lelki mélységektől folyik... ez viszont neeeeem; sehogy sem jó, és hogy ne csak az én véleményemet lássuk:

"Legfrissebb híreink szerint Michael Bay maga kért elnézést a Transformers második részéért a rajongóktól." www.sg.hu

Nem csak a rajongókat sértette a film. A 2,5h-ból 20' a csatajelenet 20' az érdemleges haladás a story-ban - hozzá teszem a két halmaz néhol fedi egymást.
A maradék: béna poénok, menő kocsival vonulás, illetve ami a legerősebben és legegyenesebben vonul a film során, az a "fontos" probléma, hogy Sam Witwicky - azaz Shia LaBeouf - ki mondja-e az 'L' betűs szót.
Gyengébbek kedvéért: LOVE = Szerelem
Micsoda szerelmi próba az Armageddon hajnalán egy akició filmben. A film továbbá egyáltalán nem egységes, darabjaira hullik a sok vonulásban és a kincsvadászat sem stimmel.

A csatajelenetek többségéből nem látunk semmit és a transformer-ekből sem ugyanis folyamatosan premier plan vesz a kamera, illetve állandó mozgásban van. Ennyierővel kézikamerával vehetnénk ahogy két gyerek babákkal játszik.
Na jó, ez sarkított példa volt, de remélem érthető volt a lényeg.

Nevetséges cliché továbbá a kemény amerikai tisztek - lassított felvétel - naplemente combo.

Különben is amcsi hadsereg Egyiptomi légtérben??? Valószínű...

A rejtvények is logikátlanok és zavarosak... pl.: elmennek a Vörös-tengerhez, melynek északi részén megvárják a napfelkeltét, meglátják az Orion Övet, rájönnek, hogy ez egyben a 3király ugyanis a Gízai Piramisokat e szerint építették, tehát ez a az a nyíl, amit követni kéne, és keletre mutat... aham, elmentünk tehát keletre és megkerülve a Földet hip-hop Gízában vagyunk...jah...

Ezek után már a karakterekkel nem is kéne foglalkoznunk, de hát nem lennék én, ha...
Ugyan az a probléma, mint a Step Up2-nél; meg mutatnak egy pár érdekesnek igérkező karaktert, pl.:motobotok..., de amint felcsigázta a nézőket azonnal ejtette is a dolgot.
Dongó is keveset szerepelt, ami azt illeti kevesebbet, mint Sam anyja, aki nem mellesleg volt idegesítő és ostoba.

Nos, mindent egybevéve, a magán véleményem az, hogy ez tipikusan az a film, amit TV-ben meg lehet nézni 1x, de az ezrest nem éri meg...





Ui.:A story-hoz még hozzátartozik, hogy a Corvin Moziban néztem meg - csak mert jóval olcsóbb. Egy csöppet zavart, hogy LYUKAS VOLT A VETÍTŐVÁSZON!!! Plusz, bár ez nem a mozi hibálya válogatott tahók ültek körülöttünk... Fehér vászongatyán átvilágító bekapcsolt mobil, kombinálva a késéssel, illetve a pasik félpercenként mosdóba jártak és folyton nyitvahagyták az ajtót, melyen szupernova módjára világított be a fény a vászon mellett.

Ezeknek az embereknek feltennék egy kérdést: fotocellás ajtójuk van még a végbelükön is vagy csak sövény nőtt a barlang elé oszt nem tudják, hogy köll ezt az izéthasználni? Már elnézést a nyers megfogalmazásért...

1 megjegyzés:

  1. Két és fél óra...MOZIII...850fT!!!!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

    VálaszTörlés